Märk locket med obakad leverpastej och dagens datum, frys sedan in dem för tilllagning vid behov. Leverpastejen ska stekas i ett vattenbad mitt i ugnen på 225* i ca 45 min, kontrollera med en potatissticka om den är färdig
Smet i formar innan gräddning. På bakersta raden så ser ni ett gäng färdiggräddade. Swish in i frysen. ). Vi gjorde en egen variant men vi läste lite olika recept för inspiration
I går började vi förberedelserna inför julfirandet en smula, Håkan tog så att säga jobbet med sig hem och ställde sej att göra leverpastej på sin lediga dag
Snabblagad leverpastej400 gram findelad kycklinglever1 gul lök finhackadsalt och peppar25 gram smör till stekning2 dl grädde100 gram smör1 tsk torkad timjan0,5 dl färsk finhackad persilja1 konservburk sardeller med kapris1 msk whiskyStek levern i rikligt med smör, tillsammans med hackad lök
Hittade ett recept hos Marianns lchf, på leverpastej som man inte behöver baka i ugnen. Jag gjorde om det ganska mycket och här nedan kommer mitt recept
Ingredienser Leverpastej Ger 1 stor burk 400 g (nöt) lever 200 g nötfärs 1 st gul lök 1 st äpple 50 g ghee 3 st vitlöksklyftor 1 msk finriven ingefära 1 msk färsk finhackad rosmarin 2 tsk himalayasalt/havssalt Vi använder nötlever i detta receptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.