Här kommer mitt recept på en härligt len och värmande jordärtskockssoppa. När vinden viner runt knutarna är det härligt att värma sig med en tallrik varm och len soppa
Ingredienser Portioner. 4 500 g jordärtskockor 3 potatisar 2 vitlöksklyftor 1 msk smör 1 1/2 dl vitt vin 1/2 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 3 dl vispgrädde salt svartpeppar 10 timjankvistar till garnering, eller välj färsk krydda efter säsong och smak Parmachips 4 skivor parmaskinka Lägg till i inköpslistan
Häll tillbaka i kastrullen och ställ på spisen. Skala jordärtskockor och potatis. Dela i mindre bitar och fräs tillsammans med den hackade vitlöken och gula löken i olivolja i cirka 5 minuter
Skala räkorna och blanda med limeskal och saft. Låt stå svalt och marinera medan du gör soppan. Strimla purjolöken, hacka svampen och skala och tärna jordärtskockorna
Här i alla fall har vi gjort en riktig god och krämig jordärtskockssoppa. Jordärtskockssoppa 10 pers (som förrätt) eller 6 pers (som huvudrätt) 750 g jordärtskockor 2 potatisar, små 1 äpple 1 lök, gul 1 vitlöksklyfta 2 msk olivolja 1 tsk timjan 1 lagerblad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 3 dl vispgrädde 2 msk äppelcidervinäger 3 dl vispgrädde 2 msk konjak 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Finhackad persilja till garnering Skala och skär jordärtskockorna och potatis i bitar och lägg i en skål med kallt vatten med lite citron pressad i, så missfärgas de inte
Jordärtskockssoppa passar både till vardags och fest. 1 påse ekologiska jordärtskockor 3 st potatisar1 chalottenlök2 st vitlöksklyftor7 dl vatten1 dl vittvin1,5 dl grädde1 grönsaksbuljongtärning1 kycklingbuljongtärningmalen vitpepparSaltFärsk timjanOlivolja Gör såhär Skala och skär skockor och potatis i mindre bitar. jordärtskockssoppa 4-6 port. 1 kycklingbuljongtärningmalen vitpeppar
Ingredienser Portioner. 4 6 dl vatten 1 1/2 dl socker 1/2 tsk stött kardemumma 600 g tunt skivad rabarber 2 msk potatismjöl 1/2 tsk socker att strö över mjölk till servering Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.