När ingefäran är klar lägger du den i lagen som du kokat upp med vatten, socker och citron. Att ingefära är en av mina favoriter är svårt att missa eftersom jag använder det i vart och vartannat recept
Men bäst av allt kan vara att man kan koka lemoncurd av dem. Lemoncurd är kanongott att ha som fyllning i macarons och rulltårtor eller på scones, cupcakes och glass
Resultatet blev en krämig och fyllig proteinboll med en frisk smak av citron och hallonet i mitten fungerar kanonbra för att bryta av lemoncurdens lena citronsmak
Idag gjorde jag en sats medingefära shot och jisses vad det friskade upp kanalerna på en. En liten ingefära shot varje dag kommer garanterat att hålla era baskelusker på avstånd
Vad kan man då göra med denna lemon curd. [ Mumsigaste LemonCurden ever ]. Citronpaj, wienerbröd med citronkräm, klicka i lite i praliner, tillsätta som smaksättning i muffins, fyllning i tårtor, ja det finns en del att ha sin curd till
Nu när jag var sjuk kunde jag till och med ta två. På lappen hade hon skrivit ned ett recept på en ingefärashot jag skulle röra ihop och dricka varje dag
Förvara i burk med tätt slutande lock. Tänkte då att Jag måste testa göra kanderad ingefära också. Koka upp under omrörning, sjud tills sockerlagen nästan kokat in helt och ingefäran blivit lite genomskinlig
Ingredienser cm ingefära 1/2 dl socker juicen från 2 lime 1/2 msk asiatisk fisksås 1 1/2 krm wasabipasta 1 1/2 dl risvinäger eller annan mild vinäger Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Rör i kinesisk soja och srirachasås och smaka av med lite svartpeppar. 1 tsk torkad, malen ingefära. 1 nypa nymalen svartpepparBlanda creme fraiche med lökpulver, malen ingefära och strösocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.