11,5 dl
hallon, färskaSätt ugnen på 175 grader varmluft. Kakdeg
Vispa smör och strösocker krämigt. Tillsätt alla de torra ingredienserna och rör om ordentligt. Blanda i ägg, (samt kaffe och smält choklad till chokladwhoopies) och crème fraiche för hand och rör till en slät kaksmet. Fukta händerna med kallt vatten och rulla kakorna till bollar som är lite mindre än en pingisboll. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna helt och gör frostingen. Nutella frosting
Vispa nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt. Rör ner kaffet. Raspberry Frosting
Vispa smör, florsocker och philadelphiaost krämigt. Vänd försiktigt ner hallonen. Montering
Bred lite frosting på undersidan av en kaka och tryck fast en annan på frostingen. Dessa kakor serveras färska, samma dag som de bakats.
Ingredienser Portioner. ca 40 små 200 g grovt riven mandelmassa 1 äggvita 1/2 dl färskpressad apelsinjuice 1 påse saffran (à 0,5 g) 250 g rumsvarmt smör 1 1/4 dl florsocker ca 200 g smält mörk choklad Lägg till i inköpslistan
Wienerstänger är den klassiska småkakan med hallonsylt och glasyr som alltid går hem till fikat. Fördelen med wienerstänger är de är så himla lätta att baka men att de ändå smakar så himla mycket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.