Äntligen ledig en lördag. 2017-12-02, 12. 19. Tiden rullar på ,hinner inget nu för tiden, klipper jag inte hundar, så gör jag naglar, så galet kul MEN helt galet va man jobbar mycket, tur att jag har ledigt en dag i veckan i alla fall,många söta som undrar varför jag aldrig uppdatera, men tiden har inte funnits bar
Har jobbat många dagar i sträck nu, så idag kändes det riktigt skönt att va lite ledig. Rå kallt var det ute , så efter att lämnat dottern i skolan och gått en promenad med Ester så letade jag upp ett recept på matbröd jag blev riktigt sugen på att testa
Åh, åt en sådan galet, enkel, men vansinnigt god middag igårkväll. Tog för ovanlighetens skull ledigt från köket i dagarna två och igår tog mannen över kastruller och stekpannor och trollade fram detta
Igår blev jag så sugen på en rykande het fisksoppa. Soppa brukar vi mest äta höst och vinter men i detta regniga blåsväder passade det ypperligt även en dag i Augusti
Hej. Ledig helg, så jäkla sweet och ingenting är inplanerat, njutbart. Januari jobbmånad är klar och det blev inget vabb eller sjukdag denna månad, ibland ska man ha tur
Idag har jag och skruttan varit lediga, så skönt att göra lite vad som faller mig in. Hej. Jag fick lust att baka, så det blev först lite Morotsbröd och sen även Päronmuffins med kardemumma
Regnet har fallit ner hela dagen idag. Puh säger vissa. Perfekt soppväder säger jag. Första gången jag blev bjuden på denna kryddiga och smakrika linssoppa var i en ateljé på Konstepidemin
Varma sommardagar med en temperatur uppemot 30-gradersstrecket dämpar kanske aptiten så där lite allmänt, men den varma maten lockar ännu mindre än den kalla
Det finns många olika förslag på en sallad Nicoise och i dag provade jag att göra min variant. Min variant av sallad Nicoise (ca 3 port)Lollo Rosso salladkrispsallad1 burk tonfisk3 hårdkokta fint delade ägg6 kokta, kalla och skivade potatisar (modell något mindre)cocktailtomater1/4 fint skivad rödlök4 sardellerharicots vertsoliver (gärna kalamata)Lägg upp allt snyggt på ett fat eller i en lägre salladsskål och ringla över 1/4 dl olivolja blandat med lite flingsalt och svartpeppar, samt hackad persilja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.