Jag har länge velat göra om min tidigare lite dunkla blogg till en lite mer piffig och gladare. Nog för att hösten är på intågande efter den trista sommaren, men det betyder ju inte att jag måste hänga med på noterna
Grovhacka hälften av persiljan och valnötterna. Finhackaresten i en mixer eller med en kniv. Fräs räkorna i resten av oljan, pudrachili över och rör ner det grova hacket
Kryddningen är ju ett kapitel i sig och en riktig kavring ska ha rejält med kryddor. Nu har jag experimenterat fram en kavring som inte blir så kompakt men ändå innehåller rejält med rågmjöl
Ja, idag var min enda plan att gå i pyjamas hela dagen och att baka något gott. Jag har bakat något gott men annars så har ingenting blivit som jag tänkt mig
Hösten kom som ett brev på posten. Hur fint vädret än varit de sista veckorna så tackar nu björklöven för sig, dagarna blir kortare och ljusen på köksbordet är för jämnan tända
Jag går inte precis så metodiskt tillväga i mina bakexperiment. Förra helgen bakade jag de där dinkelbröden som var nära att bli riktigt bra, men som fick jäsa lite för mycket på sluttampen
Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Grädda i nedre delen av ugnen i ca timme. Efter middagen idag som blev lasagne som mamma gjorde hade jag inget särskilt att göra och det gick inget bra på tv
Lördagen var inte en dag som på minsta vis kommer att gå till historien. Frågan är om inte denna lördag sällar sig till alla de dagar då middagen i sig var dagens själva höjdpunkt
Gårdagens projekt var att laga en av morfars paradrätter - stuvad lake. Jag har själv aldrig ätit detta, men mamma intygar att det var gott, ja mycket, mycket godare än det låter
När man njuter av krusbärspaj med maräng, fredagsminnen och enledig helg. Pajer den. Just nu smakar både kaffe och känslan av enledig helg ortoligt gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.