Idag har det blivit lite ute lek med lille prinsen, regnade lite smått hela tiden. Om det har regnat på förmiddagen, så vräkte det ner ett tätt, tätt regn när vi kom på att vi skulle klippa syrenen
Vart fall så när vi väl var hemma igen så va ingen speciellt hungrig men nu hade vi ju redan börjat tillaga den skära picnicbogen så då åkte den in igen men fick inte alls den omvårdnad som den skulle behövt
Förvara även Champagnen/mousserande vinet där så det är riktigt kallt då du använder den. Den här drinken får extra äppelsmak av äppeljuice och lyxas till det med lite Prosecco (som jag älskar)
Oliver var snäll och hjälpte mig skiva dem, och eftersom vi skulle äta lite kvällsmat med så tyckte jag det passade bra med en omgång amerikanska plättar till de nygjorda jordgubbarna, och en klick vaniljvisp på känns ju oerhört lyxigt dessutom
Lammkronan, den bästa biten på hela lammet anser många då, och det kan man ha många åsikter om, själv är jag väldigt förtjust i alla de bitar på lammet som har kvar en del ben, som just tex, den här lammkronan, för det ger en så himla god och intensiv smak när benet sitter kvar på köttbiten
Det kan ju kvitta, kan man tycka, eftersom bären ändå inte är särskilt goda. Hade förväntat mig en segare söndag än vad det faktiskt blev, men den har inte varit så illa
medans vi väntar på snö och advent. -). 100 g rumsvarmt smör. 2½ dl strösocker. 2 ägg. 4½ dl vetemjöl (som jag bytte ut mot 3½ dl glutenfri mjölmix och 1 dl kokosmjöl)
Det innehåller mycket mindre kolhydrater och ger därför mindre kalorier. Dessa smarriga saffransmuffins är bakade med stevia, som är ett relativt nytt alternativ till vanligt socker
Blanda sedan ner det i degvätskan. vetekross. 1vatten. 1jäst. 1olja. 1salt. 1vetemjöl. 1smör. 14 bröd Ingredienser 4 dl vetekross 16 dl vatten 50 g jäst 2 msk olja 1 msk salt 3 l vetemjöl Till formarna
Rulla ihop degen från långsidan och skär i 3 cm tjocka skivor – det ger ungefär 16 bitar. ca 16 st. Lös jästen i ljummet vatten och blanda i olja och salt
Det är allt från müssli och fiskgryta till after eight tårta som vi fått låna från hennes receptlåda och det är inte illa att ha en egen receptleverantör, perfekt när vår egen inspiration sinar då och då
Nu när det börjar närma sig hösten så är det grytor som gäller, i alla fall hos oss. Perfekt att laga och det brukar alltid bli en massa över, toppen att ha till kommande vecka
Då lövbiff inte är det billigaste köttet (speciellt om man som jag vill handla svenskt) och sällan finns på extra pris blir det tyvärr inte den typen av kött här hemma så ofta som jag annars skulle vilja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.