Jag är egentligen inget större fan av semlor och har aldrig varit men när jag hittade detta recept hos Åse på LCHF semla så var jag ju tvungen att testa
Jag har sett olika recept på LCHF-semlor men jag har valt att knåpa ihop ett eget recept. Jag är tveksam till om någon som är van att äta söta saker skulle gilla dessa semlor men äter man LCHF-kost och inte brukar söta mat och bakning så fungerar de fint
Så jag provade ett LCHF-recept. LCHF-semlor 6-8 st 175 grader ca 20 minuter. Inte mycket slår en traditionell semla, men ibland kan man behöva hålla igen
Sätt ugnen på 175° Vispa ägg och sötning poröst. Blanda i grädden och det smälta smöret. Blanda övriga torra ingredienser och vispa ner dem i äggsmeten
Det närmar sig, semeltider… Och visst, jag tycker också en semla är så himla gott. Det är inget måste men ibland så tänker jag, ja varför inte, om jag ändå kan göra ett alternativ som funkar för kroppen och hälsan utan att ge blodsockerhöjning med insulinpåslag
Här kommer ett recept på en god semla ❤️❤️Ingredienser 4-6 st semlor. 3 mediumstora ägg2 msk kokosmjöl2 dl mandelmjöl1 dl vispgrädde4-5 msk sötströ2 tsk bakpulver2
Receptet på bullarna kommer från boken Baka med LCHFMandelmassa gör jag lite på känn. Lchf semlor 4st50g osaltat smör4st ägg3msk sötrix flor + 1/2krm stevia1dl vispgrädde1/2dl kokosnötsmjöl4msk fiberhusk2 tsk bakpulver1tsk stött kardemummaSätt ugnen på 175grader
Så det blir en blandning av LCHF/Paleo semla. Kör du ren LCHF semla använder du istället. Inspiration till dessa semlor hittade jag återigen på bloggen Under vårt tak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.