1 färsk
basilika, spara några blad till dekorering
1 gräslök,
finhackad
1 svartpeppar,
nymalen1. Lägg skinkskivorna omlott med varandra på ett bakplåtspapper.2. Rör ihop färskosten med basilikabladen som du hackat tillsammans med den gräslöken.3. Bred ett jämnt lager med ostblandningen över skinkan och rulla ihop den till en korv med hjälp av bakplåtspappret.4. Skär i cirka 2 cm tjocka bitar. Lägg upp dem på ett fat och dekorera med färska basilika blad och gräslök.
Vänd därefter bitarna i curryblandningen och stek fisken i olja eller smör på medelhög värme. Servera fisken med tunt skivad avocado,såsen, kokt potatis och en sallad
Koka upp vatten med en buljongtärning. Ringla i ordentligt med olja i pannan och ha i kycklingen. Blanda allt ordentligt med saffranen och låt det stekas på ett par minuter (cirka 5-10 minuter) under omrörning. Låt det stekas till vannameiräkorna inte längre är genomskinliga (cirka 1-2 minuter) och servera sedan med örtcreme, tabasco och bröd
Denna rätt går att göra med vilken rundfisk som helst som t,ex röding, gös, harr aborre mm. Lägg ut ett ark aluminiumfolie, smöra med lite smör, strö på hälften av saltet och persiladen
-) Av kycklingen jag köpte härom dagen fyllde jag en plåt med härliga rotfrukter som fick stekas i ugn tillsammans med kycklingen som jag penslat med smällt smör, citron och honung
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.