Varva potatis, lax, lök och dill i en smord ugnssäker form och avsluta med potatis. Laxlådan är klar när den har stannat i mitten och fått en fin gyllebrun färg
Smörj en avlång ugnsfast form med smör. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg, ost och grädde. Fördela laxen, skuren i små bitar, och grönsaksblandningen i formen
Bred smöret på brödet eller blanda det med den varma tärnade färskpotatisen. På potatisen läggs den hackade rödlöken, följt av gräddfil, tomater och surströmmingsfiléer
Varmrökt laxlådamed potatis och purjolök. 22 april 2019, 17. 04. Ingredienser. (4 portioner)600 g potatis av fast sort1 stor strimlad purjolök250 g coctailtomater300 g varmrökt laxfilé1 ½ dl hackad dillsmör till formenÄggstanning3 ägg3 msk riven pepparrot2 dl vispgrädde125 g kesellasaltnymald vitpepparGör så här
Först fotade vi de här bilderna med stänga burkar och kände att det håller ju inte. Den häringa konstiga fisken surströmming som luktar som inget annat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.