Laxcarpaccio
kokschefen.se
kokschefen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 750 g rimmad lax – se recept nedan!
  • 50 g pinjenötter
  • 1 citron1 kruka färsk basilika
  • 1 dl hyvlad parmesanost
  • 3 msk olivolja
  • 2 krm svartpeppar 
  • Gör så här: 4-5 dagar innan: Rimma laxen – se recept nedan. Dagen före: Rosta pinjenötterna i en het och torr stekpanna. Skär laxen i lövtunna skivor. Samma dag: Lägg ut laxskivorna på stora tallrikar.   Riv citronskalet
  • pressa ur juicen och blanda ihop juicen
  • det rivna skalet med olivolja och svartpeppar. Ringla det över laxen. Strö över pinjenötter
  • basilikablad och parmesanost. Ställ kallt ett par timmar innan servering. Rimmad lax För lenare smak
  • låt laxen ligga i lagen under 24 timmar. För 10 personer (buffé) 
  • 1 kg laxfilé med skinn
  • 4 msk salt
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk grovkrossad vitpeppar 

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.