God morgon – och god fortsättning – på er. Idag ska vi ge oss ut och trängas i affärerna, dels för att byta en julklapp samt se om det finns lite roliga saker på rea så jag och sonen kan fylla på garderoben lite
Runt Halloween har vi som tradition att hela familjen samlas och så äter vi helstekt kalkon fylld med konjaksäpplen och till efterrätt serveras naturligtvis en amerikansk pumpapaj
Hej. Har du redan bestämt vad du ska äta för gott till nyår. Om inte, så kommer tre menyförslag som jag hoppas kan smaka men först så bjuder jag på en glimt av den meny vi ska äta i år (recept på detta kommer efter nyår)
6 personer6 skivor fullkornsbröd, pumpernickelAvocadomousse. 2 avokado0,5 dl citronsaft, färskpressad2 msk hackad bladpersilja1 nypa örtsalt efter smak1/2-1 dl crème fraicheGröp ur avokadon, mosa den och blanda den med citronsaft, bladpersilja, örtsalt och crème fraiche
När jag kom hem från besöket hos stora F, väntade lilla B och hundarna på mig vid busshållplatsen. Sorgen i mitt modershjärta mildrades något av att se dessa tre glada och två hoppande familjemedlemmar (ni får själva gissa vilka som hoppade mest
1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg 400 gram laxfilé, 150 gram räkor, 1 ägg, ½ kruka koriander, 2 cm chili (ta bort frönen), 2 skalade vitlöksklyftor, 1 cm skalad ingefära, saften från ½ lime, 1 tsk salt och 2 nypor peppar i en matberedare
Skala och hacka löken. Skär selleristjälkarna i bitar. Ansa blomkålen och skär i bitar. Fräs lök, selleri och blomkål i en gryta med smör i ca 3 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.