Den här gången fick laxen ett gott örttäcke över sig. Lax är nog det vanligaste i fiskväg här hemma. Lägg de tinade laxbitarna i en ugnsfast form och toppa med blandningen
Ta bort skinnet och lägg filéerna i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Blanda samman finhackad skinka, crème fraiche, italienska örter och senap och bred över kycklingen
Lägg lax med skinnsidan nedåt i en ugnsfast form. Servera laxen med potatismos och broccolibuketter. Lägg örtblandningen på laxen och ställ in formen mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. 500 g lax. 500 g lax 2 dl vatten 1 fiskbuljongtärning 3 msk ströbröd 2 msk hackad dill 2 msk hackad basilika 3 msk riven parmesan 0,5 citron 1 broccoli
Gör ett snitt i mitten av varje laxbit fast inte rakt igenom. Lägg laxen i en smord ugnsform. Lägg blandningen i laxfickorna och stek mitt i ugnen i 200 °, 15 min. 4 bitar laxfilé
Lägg laxen i en ugnsform och salta och peppra. Bred crème fraicheblandningen över laxen. 600 g laxfilé2 dl crème fraiche0,5 dl kaviar (på tub)0,5 dl finklippt gräslök1 tsk dragonsaltvitpepparSätt ugnen på 225C. Tillaga laxen i ugnen ca 15-20 minuter. 600 g laxfilé
Tillsätt oljan i en fin stråle under mixningens gång. Sjud kalkonfilén under lock i en kastrull med vatten och fond tills kycklingen är genomkokt, ca 20 minuter
600 gram Lax500 gram Räkor2 dl Crème fraiche 34% fett1 dl (riven) Ost hårdost 38% fett40 gram Stenbitsrom0,5 dl (Klippt) DillGör så här. Smörj en form och lägg i laxen ( kan vara fjärilsbitar, portionsbitar eller sida)3. Lägg blandningen i laxfickan och stek mitt i ugnen, ca 15 minuter6. Garnera gärna med dillkvistar, räkor och citron i klyftor eller skivor 600 gram Lax. Lägg blandningen i laxfickan och stek mitt i ugnen, ca 15 minuter
Salta och peppra laxfiléerna. Bred knäckebrödsblandningen på laxfiléerna och stek dem i ugnen i cirka 15 till 20 minuter. Receptet kommer från ”I love Knäckebröd” av Art Smith (ICA Bokförlag) 4 st laxfilé , à 240 g
Skåra upp laxfiléerna på mitten, lägg på ugnsfast form och lägg in en linje av ostblandningen. Anders och jag blev litet småsugna på detta med gammeltjo - jag som trodde att jag hade blivit botad efter en totalt misslyckad karriär inom gammeldans under barndomen (6-12 år). Laxfilé med pepparrotfärskost4 färdiga laxfiléer2 msk riven pepparrot200 g philadelphiaost1/4 tsk saltMosa samman salt, ost och pepparrot. 4 färdiga laxfiléer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.