Inlägget Laxmedkryddigt zucchini och blomkålsris dök först upp på. Laxbullarmed broccolimos. Igår åt vi lax här hemma och jag testade ett nytt recept som jag har tänkt på ett tag
Idag har vi ätit lax till middag, lax i ugn är enkelt och går snabbt att laga. Men vi ska väl inte klaga, vi har haft en underbar sensommar med mycket sol och värme
Orginalinlägget Kryddiglaxmed mchicha wa nazi hittar du på Hälsa som livsstil. När laxen är klar och mchichan har puttrat i några minuter är det klart att servera
Gott med mustig tomat och paprikasås, ris och en enkel sallad till. Goda saftiga köttfärsspett med mycket smakKryddiga köttfärsspett 500 gr nötfärs0,5 dl pofiber1 dl vatten1 lök - riven½ röd paprika, finhackad (här är den stekt först)½ röd chili, finhackad1 tsk spiskumminsaltLägg pofiber och vatten i en skål och låt svälla. Pensla dem med olivolja och låt ligga ca 10 minuter och vila
Krydda med salt och peppar. Krydda med salt och peppar. Servera med couscoussallad och citronklyftor. 600 gr laxfilé utan skinn. Täck med lock eller plastfolie och låt stå 5 minuter. Dela laxen i 4 bitar. Stek dem i 1 msk olja i en medelvarm panna ca 3 minuter per sida. 2 citroner 600 gr laxfilé utan skinn
Lax igen, det kan inte hjälpas. Koka upp vattnet medan du skalar potatisen, och skär den sedan i små bitar, så kokar den snabbt och du kan få potatismoset klart på ca en kvart
Servera med ex en Lax eller en god köttbit Purjolök (efter behag). Men eftersom jag inte lagar mat med potatis så tänkte jag att jag skulle testa på rättikgratäng som skulle påminna om vanlig potatisgratäng
Lägg laxenmed den SUPERÄCKLIGA skinnsidan neråt i en ugnsform. Färsk laxfilé är alltid megatjock på ena sidan och mjäktunn på andra, så jag var lite klurig och skar loss den tunnare biten, genom det SUPERÄCKLIGA skinnet, och la den biten på den andra för att få hela skiten jämnt stekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.