Torka av laxsidanmed hushållspapper och kontrollera att det inte finns några ben kvar (dra med fingrarna över ytan samtidigt som du trycker lätt så känner du benen med en gång)
Torka av laxsidanmed hushållspapper och kontrollera att det inte finns några ben kvar (dra med fingrarna över ytan samtidigt som du trycker lätt så känner du benen med en gång)
Laxmed DilltäckeRecept för 4 personer4 bitar lax1 kruka dill1 dl crème fraiche1 msk dijongsenap1 citron Salt/peppar Sätt ugnen på 225CFinhacka dillen och blanda med crème fraiche och senap. Lägg laxen i en ugnsfast form och bred ut röran på laxbitarna och sedan in i ugnen i ca 10-15 min. 4 bitar lax
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Ta ut och tina laxen. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Pensla laxskivornamed olja och krydda med citronpeppar. Pingsten står nu för dörren så jag tipsar här om supergod och festlig laxrätt som jag tycker ni ska laga i helgen
Vi köper alltid Salma Lax i och med att man kan äta den rå utan förberedelser. Det kommer bli en relativt lugnt helg och jag ska försöka hinna med det jag sällan hinner i veckorna, nämligen städa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.