2 dl vetemjöl. 2 msk farinsocker. 2 msk strösocker. 2½ tsk vaniljsocker. 2 ägg. 2 dl strösocker. 2 msk maizena + lite vatten att röra ut den i. Tryck ut i en springform med diameter på 24 cm. Tillaga pajbotten i ca 20-25 minuter. Ta 2/3 av jordgubbarna och skär i halvor. 2 dl vetemjöl. 2 msk farinsocker. 2 msk strösocker. 2½ tsk vaniljsocker. 2 ägg. 2 dl strösocker. 2 msk maizena + lite vatten att röra ut den i
2,6 dl socker2,4 dl vetemjöl200 g mörk choklad2,5 tsk bakpulverNypa salt1 ägg1 tsk vaniljsocker1,25 dl mjölk0,6 dl naturell oljaFyllning & garnityr. jag använde sådana som var inlagda i en något geléliknande blandning500 g grädde0,5 tsk vaniljsocker2 tsk socker100 g mörk chokladAtt göra. Sätt ugnen på 200 grader C. 2,6 dl socker. 2,4 dl vetemjöl. 200 g mörk choklad. 2,5 tsk bakpulver
Låt degen vila 1,5-2 timmar. Värm ugnen till 250° med bakplåt i så den blir het. Grädda i 250° i 5 minuter och sänk sedan värmen till 200° och grädda brödet i 30-40 minuter (varmluft 175°). Gör en fördeg av 1 msk surdegsstart, 100 g vetemjöl, och knappt 100 g vatten 30-35°, som får stå i 12 h, alternativt använd surdegsstart direkt (se sep. 200 g surdeg*. och max 32°. 15 g (2 tsk) mörk brödsirap (jäser bort)
2 stycken gelatinblad. 2 stycken gelatinblad. Var ju inte nöjd med den förra kokosglassen jag gjorde då det blev för gryning och smakade för lite kokos, att den blev gryning berodde säkerligen på att den innehåll så mycket kokosflingor
5 dl socker 1 dl mandel 200 g smör 1 msk sirap Flingsalt Engelsk mörkaka med lavendel 4. 5 dl vetemjöl 1 dl socker 2 tsk vaniljsocker 170 g smör 2 msk torkade lavendelblommor Kristyr 125 g florsocker 1 st äggvita En skvätt citronsaft Röd karamellfärg Blå karamellfärg. 2. 200 grader. Kavla ut två degrundlar som är 20 cm i diameter. 12. 5 dl socker 1 dl mandel 200 g smör 1 msk sirap Flingsalt Engelsk mörkaka med lavendel 4. 5 dl vetemjöl 1 dl socker 2 tsk vaniljsocker 170 g smör 2 msk torkade lavendelblommor Kristyr 125 g florsocker 1 st äggvita En skvätt citronsaft Röd karamellfärg Blå karamellfärg. 200 grader Blanda ihop degen och låt den vila
Den här lavendelkakan serverade vi till efterrätt på en middag för ett tag sedan. Raw lavendelkaka, 4-6 portioner Bottnen kan förberedas före fyllningen och frysas med den, eller göras precis före servering och monteras ihop med fyllningen [
125 g margarin3 dl vetemjöl3 msk socker1 msk vaniljsockerLite kallt vatten vid behovFyllning. 1 dl grädde 200g mörk choklad av god kvalitetGarnering/topping. Värm ugnen till 200 grader. 125 g margarin. 200g mörk choklad av god kvalitet
Ingredienser, 1 st paj á 23 cm. 3 hela ägg 2 äggvitor140 g florsocker 2 msk citronzest (från cirka 4 stora citroner)125 ml citronsaft, från 4-5 citroner ungefär200 ml creme fraicheTopping. 2äggvitor2-4 msk sockerPistachnötterAtt göra. Värm ugnen till 210 grader. Ställ pajen att gräddas nederst i ugnen på 150 grader, i 20-30 minuter. Strö de hackade pistachnötterna över pajen, och ställ in i ugnen på 200-250 grader,endast någon minut, tills marängen och nötterna fått färg. 23 cm. 2 äggvitor. 2 msk citronzest. 125 ml citronsaft. 200 ml creme fraiche. 2 äggvitor. 2-4 msk socker
2 ½ dl grädde. 2 tsk curry. Sätt på ugnen på 200 grader. 2. Dela kycklingfiléerna på längden i 2-3 bitar och lägg i en ugnsfast form och salta lite lätt. 2 ½ dl grädde. 2 tsk curry. 2
Falafel nr 1 heter ett falafelställe i Malmö som enligt utsago serverar de godaste falafelbollarna i stan. I Göteborg blir man tyvärr inte bortskämd med überbra falafel, tur för mig då att man kan göra falafel-nr-1-falafelbollarna hemma. 2 vitlöksklyftor. 2 dl naturell yoghurt. 2 vitlöksklyftor
Dags för veckomeny nr 5 och den sista för den här gången. Veckomeny nr 1 – tema middagar. Veckomeny nr2 – tema frukost. Veckomeny nr 3 – tema middag. Veckomeny nr 4 – tema middag. Veckomeny nr 5 – middagar från mina favoriter bland Sveriges matbloggare. Dag 2. Inlägget Veckomeny nr 5 – tema middag dök först upp på
2 dl naturell yoghurt. 2 msk olivolja. 1-1 1/2 tsk torrjäst. 2 dl vetemjöl special. Häll först i de blöta ingredienserna i degblandaren och sedan de torra
125g smör1ägg1, 1/4dl socker1tsk torkade lavendelblommor1tsk vaniljsocker 3dl mjölGör så här. Rör sedan i resten av ingredienserna (jag mortlade blommorna med lite socker eftersom jag använde färska blommor)Rulla små bollar och platta något, ca 1cm tjocka, grädda gyllenbruna 10-15min 125g smör
21 Jun. 23. Och så till smörgåstårta nr2. Kommentar 21 J. 10. Smörgåstårta nr2. 0kommentarer. Det är en fyllning med ost och skinka samt en grönskasfyllning gjord på gurka, vitkål, färskost, creme fraiche och örter
Vårt första gurkpris, våren 2013 delas ut till Länsmuseichefen Carl-Magnus Gagge för arbetet med boken "Berättelser från Västmanländska trädgårdar" där han är en av redaktörerna. Hur tror du vi förhåller oss till odlandet i Västerås om 20 år
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.