Vispa ner Maizena i citronsaften så att den löser upp sig. Smält margarinet och blanda med smulorna, pressa ut dem i en rund bakform med avtagbar kant (26 cm). Tvätta citronen, riv skalet ner i en bunke och pressa ner 2 msk av juicen och blanda med skalet. 200 g Digestivekex. 75 g Milda mat- och bakmargarin. 1 citron. 400 g Crème Bonjour Naturell cream cheese
Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål. Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. 600 g philadelphiaost. 2 tsk vaniljsocker. 200 g vit choklad
Det är lite jobbigt när gästerna hinner tacka nej försent när man redan gjort en kaka men jag får ha med den ut i tjänsten på lördag istället, det blir säkert någon fikapaus haha
Vi gjorde bland annat blåbärstryfflar, julkonfekt, polkabräck och chokladkola med polkagris. Dessutom gjorde vi (eller mest Sandra om man ska vara ärlig) Bounty-godisar
Ställ ut små formar (som till hallongrottor) på plåtar. Det var lite mer chokladsmak i dom i och för sig, men det var ända som en mandelmussla fylld med knäck och det var precis lika gott som det låter
Cheesecaken kan med fördel serveras med halloncoulis. FacebookSkriv utE-postGillaGilla Laddar. 5 pkt philadelphia ost. 1,5 tsk citron & apelsinskal. 2 äggulor. Tryck ut smulorna i en form med löstagbart botten, 23 cm. Häll fyllningen över kexbottnet och grädde i 8 minuter i 240° varmluft, sänk sen till 100° för ca en timme. Jag kokade en påse frusna hallon (200g) med ca en halvdeciliter socker. 5 pkt philadelphia ost. 1,5 tsk citron & apelsinskal. 2 äggulor 5 ägg 450 ml socker
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken. 25-35 st. 2 ekologiska ägg. 1 dl sötmandel. 2. 25 minuter. Ta ut längderna och sänk ugnsvärmen till 125 grader. 25-35 st 100 g smör. 2 ekologiska ägg. 1 dl sötmandel
Skaka tills drinken blivit kall och sila upp i ett isfyllt glas (förslagsvis ett Hurricane-glas). Blanda alla ingredienser i en shaker och fyll den med is
Tillsätt den kondenserade mjölken. Skölj citronen noga i ljummet vatten och riv skalet. Låt kakan svalna i formen innan den lossas och garneras med färska bär och citronmeliss
Tillsätt kesella och philadelphiaost. Höj temperaturen i ugnen till 220 grader (200 grader varmluft). Låt cheesecaken stå i kylen över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig. 2 tsk vaniljsocker. 600 g philadelphiaost. 2 ½. 200 g vit choklad
En liten saffranskaka med lingonsylt i. Tyckte det lät spännande med saffran och lingon och det smakade riktigt bra, även om jag kan tycka att det hade varit bra med lite mer saffranssmak
12 tsk vaniljsocker. 12,5 dl kesella 10%. 1200 g vit choklad (gärna med citron/limesmak). 1New York cheesecake150 g osaltat smör 300 g digestivekex 1 dl strösocker 1 dl maizena (majsstärkelse) 2 tsk vaniljsocker 600 g färskost 2,5 dl kesella 10% 3 ägg 1 dl vispgrädde 200 g vit choklad (gärna med citron/limesmak) 1 dl frysta blåbärNew York cheesecake med blåbär. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Låt din cheesecake stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar
Kanske skulle hon ha ställt upp i Melodifestivalen med Andreas Johnson istället. Leila är en fantastisk mat och bak-tjej, men har enligt mig vissa likheter med Carola
Sitter och kikar runt bland diverse bloggar och så slog det mig att jag inte delat med mig av receptet på de smarriga browniesen som jag bakade förra helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.