Det är något särskilt med grönsaker marinerade i olivolja och sedan stekta i ugn eller grillade på grillen, det drar en bris av medelhavet genom rummet när man äter dem
Grillad högrev med gremolata ochhalloumisallad var en riktig höjdare. Blanda grillad paprika, blomkål, böngroddar, avocado och bladspenat medgrillad halloumi
Koka upp vatten med salt i och lägg i sparrisen och låt koka en minut. Naturligtvis går det lika bra att grilla på utegrillen men då får ni pensla på rikligt med olivolja på zucchiniskivorna samt sparrisen innan ni lägger på dem på grillen
Koka upp vatten med salt i och lägg i sparrisen och låt koka en minut. Naturligtvis går det lika bra att grilla på utegrillen men då får ni pensla på rikligt med olivolja på zucchiniskivorna samt sparrisen innan ni lägger på dem på grillen
Smaka av med muskot och nymalen svartpeppar. Dagens lasagne blev en rejäl på tre varv majsplattor med en hel förpackning Oatly iMat förvandlad till bechamelsås med lite majsstärkelse ( OBS, iMat är inte naturligt glutenfritt, välj annan växtbaserat grädde om ni är osäker på att klara den ), grillad paprika, zucchini, champinjoner, röda linser som kokat sig krämiga i en god buljong
Tillsätt de övriga ingredienserna och smaka av med salt och limesaft. med lite salt. Stek nötfärsen i olivolja, när den fått färg tillsätter du kryddmixen och tomatpuren, låt fräsa
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Grillad några citronklyftor och servera med basilka-aioli och lite ripplad balsamicocremé. Pensla tonfisken med olivolja, rivet skal av citron eller lime och rikligt med havssalt innan grillningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.