Entrecote, jordärtskockspure och balsamicosåsmed sällskap av ruccola, morötter och fetaost. Med det sagt så innebär det inte att jag rekommenderar er Viktväktare att göra som jag, alla måste finna sitt eget sätt
Ingredienser Portioner. 2 dl 1 schalottenlök 1 vitlöksklyfta 1 tsk olja 3 msk strösocker 5 msk balsamvinäger 3 dl rött vin 1/2 dl kalvfond 1 dl vatten 2 tsk maizena majsstärkelse 2 msk smör salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Vispa ner sockret, red av med maizena och vispa tillslut ned en klick smör. Koka upp kalvfond, vatten, rödvin och balsamvinäger, salt och peppar, koka i ca 5 minuter
Tillsätt citron plus rejält med salt och svartpeppar. grill på medelhög värme. Server med ugnsrostad potatis eller grönsaker, potatisgratäng eller pressad potatis
Det här blir en god sötsyrlig sås med kraftig smak som passar till kött av alla de slag. Låt tomatpuré och socker fräsa med och tippa sedan i all vätska + örtkryddor
Lammfilé. Men först ska receptet väljas ut och som svensk finalist tävla inför en jury i en deltävling i Paris… Jag valde att komponera min huvudrätt till Organic Cabernet sauvignon carmenere, ett ekologiskt vin som passar till lamm och nöt, eftersom vinet är ekologiskt har jag valt att köra i samma spår med lokalproducerat ekologiskt lammkött, ägg från hönorna på min brors gård och resten inköpt på saluhall, allt självfallet ekologiskt, rödvinssåsen gjordes även den på samma vin så smakerna gifter sig perfekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.