Dessa lammfärsjärpar eller cevapicici som det kanske egentligen heter var supersmarriga tillsammans med sallad och en vitlökssås i orientbröd eller libabröd
Här kommer ett enkelt basrecept på lammfärsjärpar. Lammfärs är något fetare, ca 15%, än nötfärs (som ju är runt 10%) men smakar desto mer och behöver därför inte kryddas lika mycket
1. Skala och finhacka löken. Häll av och skölj linserna. Mosa 1 dl av dem i en skål. 2. Blanda färsen med 2 msk fond, vatten, mosade linser, salt, peppar och ½ msk garam masala
Lammfärsjärpar (3-4 personer) 500 gram lammfärs1 paket bacon50-75 gram fetaost1 ägg½ dl rött vin2 msk koncentrerad kalvbuljong½ tsk Sambal Olek1-2 pressade vitlöksklyftorFärsk Rosmarin och/eller blandade torkade örtkryddorNymald peppar (svart eller vit)Var försiktig med salt ½ tsk salt Kall enkel god tomatröra500 gram krossade tomater1 msk olja1 msk vinäger½ -1 msk kalvbuljongNågra droppar tabascoSalt och peppar TillagningSätt ugnen på 225 grader eller något lägre med varmluftsugnRör ihop ingredienserna till järparnaRepa av blad från rosmarin och hacka fint eller klipp(spar lite till tomatröran) Forma smeten till sex järpar och linda bacon runt Smörj med lite rapsolja en ungseldfast form och lägg i järparna och sätt in formen i ugnen tills de får fin färg ca 15-20 minuter Jag serverade tomatröran kall(Det svarta på bilden är stekta trattkantareller plockade samma dag) Vi som är två fick två järpar över som vi skar i tunna skivor på smörgås gärna med lite Tzasiki
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.