Bryn färsen i torr panna, tillsätt lök och vitlök och låt fräsa med tills löken mjuknat. Fyll paprikahalvorna med färsblandningen, strö över de båda ostsorterna och gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter
fyll dem med lammfärsröran. toppa paprikorna med röran. dekorera med färsk timjan. den där resan till kreta för ett par år sedan, gav mig fantastisk valuta för pengarna vad gäller matinspiration
Fyll de förstekta paprikorna med färsen. Servera med ris och sallad. Sätt ugnen på 200 grader. Dela paprikorna på längden och ta bort kärnhus och mellanväggar (iåt skaften sitta kvar)
Servera broccoli-bulguren med de lammfärsfyllda paprikorna och gärna lite tzatziki. Koka bulguren, med buljongtärningen, enligt anvisningen på förpackningen
Gott med kombinationen av salt och sötsyrligt. Lägg upp på ett fat med färsk sallad. Lägg på osten och stek en stund, vänd sedan och stek på andra sidan också - jag tog ett till papper och vände med papper och allt
Fräs sedan färsen och rör ihop med krämen. När paprikorna har svalnat lite så fyll i dem med den fantastiska parmesankrämen, och toppa med pinjenötter och ytterligare lite parmesanost
Lammfärsfyllda paprikor som gratineras i ugnen är jättegott. Fräs tillsammans med lammfärsen. Smaka av med salt om det behövs, rubben innehåller lite salt
Vispa ihop ägg, mjölk och riven ost med salt och nymalen peppar och häll i pajskalet. Skär/klipp tomaterna i små bitar, hacka basilikan, smula fårosten och fördela allt över spenaten
När man har provat att baka sina egna pizzor i vedeldad stenugn är det svårt att någonsin bli riktigt nöjd med att köpa en "vanlig" pizza i butiken runt hörnet
Den här veckans vegorätt blir en innehållsrik och smakrik paj med färsk spenat, färsk sparris, färska tomater och en fårostmed smak av soltorkade tomater och oregano
En snabblagad rätt med lax, soltorkade tomater, fårost och zucchini. Börja med att dela zucchinin på längden och hyvla den sedan i långa strimlor med hjälp av en osthyvel (de skall bli som bandspagetti)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.