Ugnsbakad vitkål med umamismör och hasselnötter. Jag kommer med all säkerhet att göra detta igen. När jag nu googlat lite så kallas ju umami den femte grundsmaken, sötma, sälta, surhet, beska och umami
ja, då får vi hålla oss tillgodo med kålen, palsternackan, svartrötter och rättikan. Jag äter gärna stekt vitkål som den är tillsammans med en skiva bröd
Förra veckan köpte jag skinkstek för att vi skulle göra skinksnitzel och då passade jag på att köpa två stycken, så den här veckan blev det något helt annat med skinkstek
Börja med att hacka vita chokladen ochtranbären. Med hjälp av en gaffel trycker du ner bollarna. Lägg mjöl, socker och margarin i en skål och tillsätt vitchokladen ochtranbären
Förvälld vitkål, stekt lax, grönsaker och en enkel vitlökssås, super. Här har vi det rätt lugnt efter en vecka med feber och förkylningar om vartannat, skönt att kurera hela familjen lite
Stek i smör och krydda med kummin. ) Nu var ju bara frågan vad vi skulle göra med dem. Valet föll på att gräddstuva vitkål, lite som i tyskland, fast ändå inte
Gråkallt väder fungerar inte så bra ihop med min kropp och nu märker jag av min skadade rygg mer än på länge, med ett litet ryggskott som kom efter tågresan
När soppan är färdig servera med en klick crème Fraiche på toppen och en rostmacka. Vad som är godast med denna soppa är att den smakar ännu bättre dagen efter då alla smaker fått dra ihop sig ordentligt
Ett läckert mos med mycket smak. Ju mer ost du tar desto intensivare blir smakupplevelsen. 4 portioner. 1 sats mandelpotatismos 70 g bacon cirka 1 dl riven västerbottensost 2 msk hackad persilja Gör en sats potatismos enligt grundrecept, men använd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.