Tillsätt ägget i färsen, blanda i vitlökoch rosmarin, krydda med salt och peppar. Det finns flera fina sätt att smaksätta sitt lamm på och idag föll lusten till smakvännerna citron, samt vitlökoch rosmarin från husets täppa
Vispa samtliga ingredienser med elvisp tills fluffigt. Det som blir över kan man ju rulla in i smörpapper, lägga in i frysen och använda senare till fisk eller kyckling
Lägg den på ett fat och täck kalkonen med folie. är genomskinlig på delar där det är tjockt med kött. Torka av kalkonen och salta och peppra inne i kalkonen lägg in lök vitlökochcitronen
Krydda med det rivna citronskalet, salt och peppar. Vill man slippa omaket med att smälta smör och blanda med olivolja funkar Arlas "smör- och olivblandning"
Riv skalet från en citron, hacka vitlökarna tillsammans med den färska rosmarinen. Gör små hål med kniven i lammsteken och kleta in den med kryddblandningen, försök få in marinaden i hålorna, låt gärna marinera någon timme
Tryck till lite lätt i mitten längs med alltihop och lägg i fyllningen. rejät med persilja. Ta en kniv och lägg den på tvären över vitlöksklyftornaoch tryck till
4 Kyckling 900 g fast potatis 2 rödlökar 2 förkokta majskolvar 2 msk olivolja salt och peppar 4 kycklingklubbor 250 g körsbärstomater 1/2 dl balsamvinäger Citron- och persiljehack 1 citron 1/2 kruka persilja Vitlökskräm 2 dl smetana 1 vitlöksklyfta salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.