Ugnsstektkyckling är alltid gott och enkelt att göra. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och lägg i resterande kvistar rosmarin, lagerblad, vitlökshalvor, rödlök ochcitronhalvor
När jag växte upp åt vi alltid helstekt kyckling på söndagar, och det var mer eller mindre den enda dagen i veckan som min lillebror verkligen åt med stor aptit
Det kanske inte är alla som tycker det lika terapeutiskt att stycka kyckling som jag, och i så fall rekommenderar jag att blanda kycklingfilémedkycklinglår (båda gärna med skinn) istället för att ta hela kycklingar
Skala vitlöken, skär isär chilin i några delar och skaka ur kärnorna, finhacka persiljan. Kryddig helstekt kycklingmed ugnsbakad blomkål medcitron/fetaost
Med den perfekta kombinationen av bland annat vitlök, chili och ingefära så smakar dessa kycklingklubbor precis som när du går till en indiskt restaurang, och det bästa av allt, de är superenkla att göra
Lägg den på ett fat och täck kalkonen med folie. är genomskinlig på delar där det är tjockt med kött. Torka av kalkonen och salta och peppra inne i kalkonen lägg in lök vitlökochcitronen
Det blir knappast enklare än såhär att göra en riktig god ugnsstektkyckling. Kyckling, salvia, vitlökochcitron är vanliga smakkombinationer men det som är spännande i det här receptet är kanelen och mjölken
Dela citronenoch pressa citron i kycklingen. Gnid in kycklingen i citron. Ändå var jag pigg som en lärka idag och gjorde en härlig helgrillad kyckling på morgonen som vi åt till middag idag
Rotsaker tillsammans medkycklingen, servera med vitkålssallad och du har en middag helt i säsong. Lägg kycklingen i en ugnsform tillsammans med rotsakerna i grova bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.