Lammfärsbiffar med goda tillbehör
Katinkas Kitchen
Katinkas Kitchen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 morötter 4-6 palsternackor (beror på hur stora de är, det ska vara ungefär lika mycket som morötter)
  • olivolja
  • 2 paket tomater (gärna coctailtomater – jag gillar den lilla miniplommonvarianten)
  • färsk basilika
  • 1-2 vitlöksklyftor olivolja
  • flingsalt
  • 600-800 gram lammfärs (200 gram lammfärs per person brukar jag räkna med)
  • 2-3 vitlöksklyftor rivet skal av 1 citron örtkryddor – gärna både torkade och färska (här har jag använt timjan, herbes de Provence, rosmarin och färsk basilika)
  • nymald peppar (gärna blandade pepparsorter – jag har alltid en kvarn med svartpeppar och en kvarn med blandade 5 sorters peppar som finns att köpa numera – se bilden här nedan)
  • 1 ägg
  • olivolja
  • 1½ cm. Lägg dem i en skål. Skala vitlöksklyftorna och finhacka dem. Här ska de inte pressas, för då blir smaken lite fränare. För att få en mild smak men ändå välfördelad vitlök mosar jag vitlöken med knivbladet med salt tillsatt. Det gör att vitlöken nästan smälter under knivbladet och du får en härlig vitlökspasta att smaksätta salsan med. Ringla olivolja över, tillsätt hackad färsk basilika och flingsalt. Rör om och ställ åt sidan.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.