6 morötter
4-6 palsternackor (beror på hur stora de är, det ska vara ungefär lika mycket som morötter)
olivolja
2 paket
tomater (gärna coctailtomater – jag gillar den lilla miniplommonvarianten)
färsk basilika
1-2 vitlöksklyftor
olivolja
flingsalt
600-800 gram
lammfärs (200 gram lammfärs per person brukar jag räkna med)
2-3 vitlöksklyftor
rivet skal av 1 citron örtkryddor – gärna både torkade och färska (här har jag använt timjan, herbes de Provence, rosmarin och färsk basilika)
nymald peppar (gärna blandade pepparsorter – jag har alltid en kvarn med svartpeppar och en kvarn med blandade 5 sorters peppar som finns att köpa numera – se bilden här nedan)
1
ägg
olivolja
1½ cm.
Lägg dem i en skål. Skala vitlöksklyftorna och finhacka dem. Här ska de inte pressas, för då blir smaken lite fränare. För att få en mild smak men ändå välfördelad vitlök mosar jag vitlöken med knivbladet med salt tillsatt. Det gör att vitlöken nästan smälter under knivbladet och du får en härlig vitlökspasta att smaksätta salsan med. Ringla olivolja över, tillsätt hackad färsk basilika och flingsalt. Rör om och ställ åt sidan.
Dessa smaskade vi i oss av i torsdags när vi hade en liten fisk- och skaldjursfrossa i köket och vi kan meddela att båda passade fint till grillad fisk
Servera dessa tillbehörmed en god köttbit och lite sallad. potatis, tunt skivad (lite svårt med mängden utan det beror på hur många ni är och vilken form du använder men ett riktmärke är väl ungefär ca
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.