Jag blandar gärna upp majonnäsen med crème fraiche och smaksättermed salt, peppar och dill. Häromveckan gjorde jag en variant med anknytning till augustitidernas kräftskivor, så jag bytte räkorna mot kräftstjärtar och hade även i lite riven västerbottenost och finhackad rödlök
Både jag och maken tyckte att den veganska "sillen" smakade jättebra. Vi har aldrig haft som tradition att äta sill, varken till påsk eller någon annan del av året, av den enkla anledningen att vi inte gillar sill
Innan jag blev förkyld hann jag dock avnjuta en härlig alla hjärtans dag med mycket smarrig mat. Fryst cheesecake som jag dekorerade med hallon, hallonsås och hackad vit choklad
Smaka av med salt och peppar. Blanda med hackat ägg, majonnäs, lök, kaviar och dill. Tryck ut små rundlar ur brödet med hjälp av ett snapsglas eller liten kopp
När jag slutade jobbet så kom jag på mig själv med att sakna EN maträtt därifrån. När jag började jobba på en förskola i Stockholm fick jag lära mig att äta en hel del ny mat, bland annat väldigt mycket husmakskost
Detta är dock den jag kallar den klassiskamed lök, morötter, lagerblad och kryddpeppar. Jag har många recept på kalops, både norrländsk och skånsk variant och nån med lite annan twist
Ingredienser Portioner. 4 1/2 dl crème fraiche 1 dl majonnäs 1/2 dl bostongurka 1/2 dl chilisås salt och svartpeppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Smaka av med salt och peppar. Klassisk lasagne med en krämig bechamelsås, så gott. Toppa lasagnen med en god riven ost innan den åker in i ugnen och servera sedan med en sallad
Då ja var nöjd med bearbetningen skulle smeten provkokas och smakas. Kanske är jag inte så mycket för julen men när det kommer till att prova på att tillverka de klassiska maträtterna som följt med oss i generationer tänds ändå en liten stjärna på himlen fylld med hopp och andra lovord
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.