Lammbog med benet kvar har långlagats i ugnen med örter och vin för en härligt mustig smak, till bogen serveras ugnsbakade tomater och rostade sötpotatishalvor
Lagom till helgen presenterar vi nu förra helgens välkomstdrink och tilltugg på temat höst. En bellini med smak av äpple och kanel samt krispiga och knapriga chips av sötpotatis att dippa i både tryffelmajonnäs och hemmagjord limeaioli
Ni vet ju hur det blir, julbordet varar i flera dagar, och däremellan har jag inte ätit någon intressant blogg-bar mat, så jag fick helt enkelt ta en halvt ofrivillig paus
Mitt huvud snurrar okontrollerat och benpasset jag så länge sett fram emot känns just nu som om att det kommer få utföras på ren vilja, pannbenet gör entré
Vänd lammbogsskivorna i mjöl som är blandat med salt och svartpeppar. Det traditionella italenska köket använder kalvlägg till osso bucco, men det går lika bra med kalvbog, lammbog, lammlägg eller oxlägg
(Finns på Coop och vissa Ica-affärer). Ekologiska grönsaker och en massa goda bakterier. Sötpotatis kommer långt ner på listan för besprutade frukt- och grönsaker, på så vis alltså inte fullt så nödvändigt att köpa ekologiskt kanske
Vi skålade för underverket och åt lustiga små ostkuber från Ritorno, avnjöt en enkel räksallad och köttade i oss en av Östgötavännerna bortskänkt lammbog vilken jag bräserat i rödvin och serverade med ugnstekta godsaker, sky och yoghurtsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.