Dessutom är silver mer effektivt i kolloidal form och då partiklarna är många gånger mindre än mikroorganismen, kan de invadera den och "kväva den" kemiskt - utan att skada våra celler
Den odlade laxen kan nämligen innehålla miljögifter som kan ha viss negativ inverkan på vår hälsa, enligt några forskare, medan andra forskare säger att de positiva effekterna överväger och att vi därför inte ska oroa oss (läs här)
Det andra programmet är naturligtvis svenska damlandslaget som spelar sin match om OS-guld i Rio. Silver är ju inte fy skam men visst hoppas vi på guld
Så när jag även fick tag i en fin torskrygg på Ek’s fisk, var valet av mat inte så svårt. Det blev helt enkelt stekt torskrygg med vit sparris, pancetta och hollandaisesås
Det är röd paprika snabbgrillad i ugnen, kikärtor ( ett halvt paket för min son snodde den andra ), silverlök, vitlök, färsk chili, gul curry, gurkmeja, tofu, romanesco, svenska äpplen, aubergine, kokosmjölk och babyspenat
Jag håller på att lära mig mig flera olika pastarätter tack vare min italienska kokbok The Silver Spoon , som jag hela tiden skriver om märker jag… Men iaf, jag kan även rekommendera Barillas fullkornspasta Integrale, den är lite mer fiber i så jag tycker den är godare än vanlig vit pasta
Jag vet att KS är omstritt och det finns lika många frälsta som icke-frälsta och jag personligen vet inte vad jag tror, det enda jag vet är att det markant tvärvänt många förkylningar och magsjukor för mig personligen, sedan är det upp till var och en vad man tror (eller tycker sig veta) eller inte
Som vanligt handlades torsken in på Eks Fisk på Västra torget, Jönköping. 500-600 gram torskrygg (4 bitar). 3-4 dl grädde. 1-2 msk fiskfond. Tillsätt därefter fonden och koka i cirka 5-10 minuter. Stek i smör (eventuellt eftersteks fisken i ugn till 50 grader innertemperatur. 500-600 gram torskrygg (4 bitar). 3-4 dl grädde. 1-2 msk fiskfond
Det första man behöver är en grill med lock (typ Weber) så att man kan grilla med indirekt värme. Viktigt är också något som alstrar bra rök, ex träflis av ek (blötlägg minst en timme innan användning så hinner de avge rök längre tid innan de brunnit upp
Tag bort eventuella klumpar efter stekningen. Vispa ur stekpannan med vispgrädde och vatten. Gick ut och plockade lite eklöv och det har vi mycket av, är det någon som vill ha… hihi
Vill man äta dem direkt räcker det att ställa dem i kylen några timmar när de är klara. Och vad passar bättre att baka, om inte iskalla raw-cheesecakes
2-3 dl grädde. 14 plankor i ek. Skala potatisen, skär den till mindre bitar och koka den mjuk i saltat vatten, cirka 10-15 minuter. Öka ugnstemperaturen till 275°C med grilleffekt i vanlig ugn och 250°C i varmluft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.