Gör en sockerkaka som ska bli till tårtbottnar. Dela kakan i tre lika tjocka bottnar. Cream cheese-glasyren är både enkel och snabb att göra, vispa bara ihop osten, florsockret och vaniljsockret till en luftig massa
Denna onsdag bakas det dock ingen lakritstårta. I juli månads upplaga av tidningen Hembakat finns receptet på Pontus Larssons lakritstårta tillika vinnarbidraget i Lakritsfestivalen 2014
Dessa cakepops kommer nämligenstå till förfogande på dessert bordet i morgon, bland biskvier, prinsesstårta, färskostmoussetårta och choklad/lakritstårta
Mittenbarnet önskar sig alltid en lakritstårta då han fyller år. Jag vet att det går att göra en lakritstårta på fler sätt än det jag gör den här men han fullkomligt älskar den
Lakritstårta, chokladbollar med ingefära och tårta på ekologisk 70-procentig choklad. Vid backkrönet ligger det stora vitmålade kvarnhuset, inringat av lummiga björkar
Här är en skymt av kyldisken med choklad/lakritstårta, äppelcheesecake med kolasås, mangomoussetårta, schwarzwald, apelsincurdtårta med vallmofrön, marängbakelse och schweizwernötchokladtårta
Sätt ugn på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör försiktigt ner dem i äggsmeten
Botten. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker i en bunke över vattenbad tills sockret smält. Ta bort från vattenbadet och vispa ca 5 minuter tills smeten är tjock och blank
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.