Kör några varv med stavmixern. Garnera med färska hallon. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Gröp ur vaniljstången och lägg både stång och innanmäte i grädde i en kastrull
Koka upp grädden tillsammans med sockret och ta av från plattan. I med gräddfilen och blanda noggrant. Servera med färska hallon och lite krossad turkisk peppar ovanpå
Nu blev det lakritspannacotta istället. Nu har företaget som gör nötcrème, ni vet de små portionspåsarna med Nutellaliknande godis, gjort en salmiakkräm
Inlägget Lakritspannacottamed hallon publicerades ursprungligen på Delikatessboxen. Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten och blanda resten av ingredienserna i en kastrull och koka upp
På tur står denna lakritspannacotta, toppad med hallonsås och en klick citronfrosting. Tillsätt till att börja med 1 msk lakritzpasta och smaka sedan av till du får den smak du vill ha. Mosa ca 1 dl hallon lite lätt tillsammans med ett par msk florsocker
LakritspannacottamedhallonMed Kung Markattas lakritspulver gör du lätt den här ljuvliga lakritspannacottan som är en riktig dröm för dig som är lakritsfantast
Jag har hört att lakritspulvret skall användas med försiktighet pga den starka smaken men jag tycker det är hur gott som helst och kan äta det som det är
Servera med en god vaniljsås eller vaniljglass. 175 grader i ca 40 minuter100 gr smör2 1/2 dl mjöl3/4 dl florsocker eller 1 dl vanligt strösocker1 äggula1/2 msk kallt vatten1/2 msk grädde1 krm salt250 gr blåbär250 gr hallonSkär det kalla smöret i små bitar, blanda ihop det med mjölet
Servera med vaniljsås eller gräddglass. Mät sedan upp alla torra ingredienser i en skål, vänd ner sirapen & smält smöret och rör ihop med de torra ingredienserena, blanda tills du har en grynig smuldeg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.