Sätt ugnen på 175°C. Vispa ägg och socker försiktigt. Vispas det för hårt blir kakan inte lika kladdig. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke
Servera med en klick grädde till. Nog ingen fara på det pulvret men jag började ju genast leta recept och hittade ett recept på en Lakritskladdkaka som dessutom var glutenfri enligt kvällens tema
Smält smöret och rör i tillsammans med äggen. Garnera med hallon och servera med grädda. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Själv tillhör jag de där som gladeligen kan plocka bara lakrits när det ska handlas smågodis, stå där och skaka och pilla för att slippa vad nu lakritsen är uppblandad med
Servera med en klick grädde till. Nog ingen fara på det pulvret men jag började ju genast leta recept och hittade ett recept på en Lakritskladdkaka som dessutom var glutenfri enligt kvällens tema
Smöra och bröa en form med löstagbar kant. Blanda äggen i skålen med övriga ingredienser. Sätt ugnen på 175 grader (varmluftsugn, 200 grader om det är vanlig ugn)
Stansa ut runda bitar av kladdkakan, pudra med florsocker och hyvla över lakritskola. Smörj en rund bakform med löstagbar kant, cirka 22 centimeter i diameter
Häll i smord form med löstagbara kanter (jag brukar pudra kanterna med kakao innan jag häller i smeten så släpper kakan bättre, utan att bli vit av mjöl eller ströbröd)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.