Så jag bestämde mig för att "svänga ihop" en lakritskladdkaka. Men det får han stå ut med. Jag gillar kombon lakrits och hallon, så det lade jag till också
Strö hallonen över kakan. 1 dl hallon (färska eller frysta). Smält smöret och låt det svalna något. Rör i socker, ägg, kakao, lakritspulver och vaniljpulver
Tillsätt hallonsylt och lite hushållsfärg. 2 msk hallonsylt. Spritsa ut smeten till 50 runda klickar stora som femkronor på en plåt med bakplåtspapper eller en macaronmatta
Jag har hört att lakritspulvret skall användas med försiktighet pga den starka smaken men jag tycker det är hur gott som helst och kan äta det som det är
Servera med vaniljsås eller gräddglass. Blåbär/hallon. Mät sedan upp alla torra ingredienser i en skål, vänd ner sirapen & smält smöret och rör ihop med de torra ingredienserena, blanda tills du har en grynig smuldeg
Fördela i muffinsformar, på med några hallon i varje form. Så jag fick baka något snabbt som vi kunde ha med och dessa är snabba att baka och goa att äta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.