Köpte lite ekologisk lakritspulver för ett tag sedan ( Finns hos NK i Göteborg, på nedervåningen) som jag bara var tvungen att test att smaksätta glass med
Vispa med elvisp till ett hårt. Lättgjord lakritsglass och om du vill kan du blanda i 150 g hallon. 1 burk Kondenserad sötad mjölk 5 dl Vispgrädde 1 påse Turkisk peppar – eller annan sortHäll den kondenserade mjölken och vispgrädden i en stor bunke
En smarrig glass för alla oss som älskar lakrits. 2 dl mjölk3 dl vispgrädde100 g + 50 gram Lakritsfudge1 dl strösocker6 äggulorKoka upp mjölk och grädde
Och lakritsglass är ju en favorit här hemma. Lakritsglass4 äggulor4 vitor4 dl grädde1,5 dl sukrin el stevia strö2 tsk vaniljpulver 2 msk lakritspulver lite riven mörk chokladVispa grädden
Varit inne på Bagaren och Kocken en gång med den, men då skulle han som har affären liksom fixa den. Önskar att det här med reklamationer funkade lite bättre
Ta en kastrull med vatten och ställ på ugnsplattan. När tempen är rätt (kontrollera med en termometer) så tas skålen bort från vattenbadet och ska fortsätta vispas tills marängen kallnat
Krämig lakritsglassmed brynt smör. Och nu när det ändå är rätt varmt väder så tycker jag att det passar sig med ett smarrigt glassrecept här på bloggen
Jag som numera har frysen full med glass passade på att bjuda T på vaniljglass medlakritsmaränger. Den här marängsmeten är ett eget litet experiment med grunder från ett recept på macarons
Man kan ju göra en mumsig lakritsmarängsviss med lakritssås om man som jag är tokig i lakrits. Gjorde några lakritsmaränger på mina överblivna äggvitor, synd att bara slänga
Smaka av med mer lakritspulver efter behag. Spritsa ut lagom stora maränger på en plåt med bakpapper. Sätt ugnen på 100° varmluft eller 125° vanlig ugn
För två år sedan bakade jag åt Kung Markatta, och ett av dessa recept var min Krämiga Lakritsglass. Blanda äggulan tillsammans med sötströ (går bra med en annan liknande sötning) med en elvisp
Och ja, jag ser inget som helst problem med det. Sist ut på lakritsveckan är lakritsglassen. Servera gärna glassen riktigt krämig i en fin skål, toppa med lakritsströssel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.