Idag är det sista dagen på Lakritsfestivalen och jag känner ett visst vedmod. Att träffa andra lakritsälskare, att provsmaka lakrits, att få tävla ut lakritsprovningartill er läsare och att skapa nya lakritsrecept här på bloggen
Nu är det bara tre veckor kvar tillLakritsfestivalen. Jag älskar ju som ni vet lakrits men i år så krockar det tyvärr med vår resa tillÖsterrike så jag missar den
Jag hade äran att få sittai juryn tillsammans med Hembakat, Lakritsfestivalen och tidningen Journal Chocolat och fick även uppdraget att fotografera den vinnande tårtan/receptet
Därför så har jag bakat en hel del munkar i år. Tyvärr tog de redan slut igår under valborgsfirandet. Men det gör inte så mycket, de var ju så goda så att det integick att inte äta
Jag vissteinteriktigt hur jag skulle gå tillväga för att få till dem som jag ville ha dem och till råga på allt så var filodeg nästan omöjligt att köpa här iHelsingfors
Jag som är en riktiglakritsfantast och dessutom så har jag ju fått hem en hel del lakritspulverifrånLakritsfestivalen valde förstås att göra en lakritsglass, dessutom fick det blilite hallon i
-)Vi var duktigai somras vid Kuluturen vid ån i Esbo och belönade oss nu med att kocka tillsammans på Helsinginkulinaarineninstituutti (Helsingforskulinariskainstitut)
Kikain på Lakritsfestivalen. Jag brukar ha vaniljstångi Crème Brulee. Nu när jag provat med lakritspulver, så tycker jag att de blir mycket godare i smaken med den härligabrytningen som lakritsen ger
Grillat är godast. Kan inte annat än att hålla med en viss snabbmatskedja om det. Det blir en helt annat smak på en grilladbiff än en biff stekt i stekjärn
De sålde hans såser på flygplatsen iHelsingfors så jag löpte ett par burkar där. Jag har ju fått hem en hel del zucchini som jag försöker hitta på liteolika saker med
Vädret här iHelsingfors håller nog inte med mig på den punkten, men jag vägrar att ge upp. Eftersom vi började med efterrätten så kan lika gärna huvudrätten komma imitten
Köpte det i våras på Lakritsfestivalen (där kan ni dessutom läsa mer om vårt cafe, så kikain om niinte redan gjort det) och har sparat för att användas vidspeciellatillfällen
Jag skriver detta på flygplatsen iHelsingfors, torsdag eftermiddag, omringad av affärsresenärer och stressade taxfreeshoppare, och längtar efter, just det helgmiddagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.