Stuvad herrgårdslake, rom och frästa citronklyftorNu i februari är det säsong att göra stuvad lake. Jag grävde i mina arkiv av gamla kokböcker och fann att det verkar finnas ett sätt att stuva lake på för varje landskap i Sverige
Blanda halva mängden av vodkan, grädden och en banan med samt Bols Blue i en mixer. Blanda andra halvan av vodkan och Bols Vanilla likören i en annan mixer
Tappa den levande laken på blod genom att snitta upp den vid halsen(för att få ett så vitt och fast kött som möjligt) Låt skinnet vara kvar, eftersom det ger en godare och fylligare smak buljongsmak till soppan
Corte a galinha pelas juntas, retire a banha, lave e frite em um pouco de óleo sem deixar queimar. Quando a gordura derreter, separe a metade e reserve
salt & peppar. salt & peppar. Ikväll har jag improviserat i köket. Och gott blev det. ) Jag piffade upp en bit fläskfilé med några av mina italienska favoriter
På våran Road trip to Italy, så redan vid första stoppet i Tyskland i byn Goslar såg vi att alla drack denna drink på uteserveringarna och förstås var jag bara tvungen att beställa och smaka vad det var alla drack
1400 g kräftstjärtar i lake. 1Krämig kräftröra 400 g kräftstjärtar i lake 1,5 dl majonnäs 1 dl färskost 0,5 msk citronjuice 3 salladslökar, skuren 1 dl dill, finhackad vitpeppar salt en nypa cayennepeppar
Ju längre man orkar låta burken stå och dra kallt, ju mer smak hinner morötterna få smak av laken. Nu har jag prövat på ett nytt sätt att ta tillvara grönsaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.