Häromveckan kommer ett fantastiskt kit med ingredienser till surdegsbröd från KronJäst – och inte bara det utan dessutom ett enastående gott bröd komponerat av bagarlandslaget
Sen finns det de där varianterna som inte behöver det utan som bara är himla bra från start. Jag har lite blandade känslor för tofu, älskar det ibland och tycker att det är ganska trist ibland
Hasta la vista – tills vi ses och hörs igen. Så vad passar inte bättre en dag som denna när vi alla är lite halvdassiga än en riktig tropisk powersmoothie
Frölanders Frestelse. Mörk choklad. Skilj äggvitor och äggulor i olika skålar på valfritt sätt, jag brukar knäcka ägget i ena handen och låter vitan rinna mellan fingrarna
Medelhavssallad. Hacka grönsakerna i stora tärnor och blanda ihop med olivolja, citron och mynta. När köttfärsen är färdigstekt blandar man ner nötter, russin och ris med 2 dl vatten och låt koka i cirka 2 minuter. Fyll kycklingen med köttfärsblandningen och tillaga i ugn i cirka 200-250 grader i cirka 1 timme. Skär gurkan i 4 delar (lodrätt). 1 tsk Silvias kryddblandning(koriander, vit- och svartpeppar, kardemumma, kummin, kanel). Kycklingens fyllning250 g köttfärs 1,5 dl grötris 1 msk smör 1,5 dl mandel utan skal 0,5 dl russin 0,5 dl cashewnötter 0,5 dl pinjenötter lite riven muskot 1 tsk Silvias kryddblandning(koriander, vit- och svartpeppar, kardemumma, kummin, kanel). Medelhavssallad 1 gurka 2 tomater 1 rödlök 1 tsk torr mynta (kryddburk) lite chilipulver 1 citron 5 msk olivolja
Provence är en provins i sydöstra Frankrike som är känd för sin matlagning med provencalska kryddor – ofta basilika, mejram, rosmarin, timjan, vitlök, sommarkyndel och salvia
Blanda ihop jäst å socker. Forma bullar å lägg på två plåtar. Klipp ett hack i bullarna med en sax. Pensla med uppvispat ägg å strössla över vallmofrön
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.