Fräs löken i oljan utan att den skall ta färg, flytta den från plattan, strö på paprikapulvret rör om och häll på ca ½ dl vatten, lägg tillbaka på plattan
Receptet är från min farmor som alltid bakade det och det blir två stora bröd. Innan det kaoset drog igång så hann jag i alla fall baka ungerskt lantbröd
Nu ser jag fram emot en härlig och ledig lördag. Då var första arbetsveckan efter semestern gjord och nog är det lite ovant att komma i gång efter all ledighet, man har varit lite tröttare än vanligt på kvällarna
Äntligen lördag, franskbröd och unna-sig - tillvaro. Det har varit lite för mycket den senaste tiden, visserligen av roligt och upplevelserikt görande, men med för lite tid för återhämtning
Resan är bokad och lyckan är total, familjen åker till Ungern i en vecka, vi ser fram emot sol, bad, spa och eventuellt lite hälsoliv men det jag längtar allra mest efter är nog mat
Lördag, solen skiner på en fantastiskt blå himmel och det är fortfarande förvånansvärt varmt ute. Mortla kardemummakärnorna och nötterna till grova bitar
Så vi flyttade vegetarisk lördag till idag. Mixa kikärtor, lök, vitlök och persilja. Pressa ur vätskan ur de rivna morötterna (blir en god och nyttig juice-shot tsm med lite ingefära & citron)
Idag bjuds det iaf på fondue till middag ochlördagsfest. Nog om musiken (vi har så mycket bra musik i Sverige men så mycket skit det kommer fram under dessa veckor och det är samma typ år efter år
Ja, idag var min enda plan att gå i pyjamas hela dagen och att baka något gott. Jag pratade lite med barnens farmor och vips så blev de stora barnen bortlovade, det visade sig att de blev kvar till imorgon
Man kan i grytor freestyla och tillsätta det mesta man har hemma. Jag har ju klart bara goda saker i min kyl och skafferi, så gott och gott blir ju oftast gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.