Hacka löken och fräs den en liten stund i olja på medelvärme. Servera med pasta eller ris. Strimla eller hacka vitlöken, paprikan och purjolöken undertiden
Täck över med bakplåtspapper efter 30 minuter så blir de inte så mörka. Jag använder mig av en hushållsassistent då detta är lättast då degen är ganska kletig
Smörj formarna med olja undertiden. Pensla med rikligt med vatten och strö över lite sesamfrön och solrosfrön om så önskas precis innan du sätter i de i ugnen
Krämigt, nötigt och fyllt med nyttig energi blev det. Blötlägg cashewnötterna i rikligt med vatten i minst 3-4 timmar (över natten i kylskåp går utmärkt). Häll av blötläggningvattnet och lägg nötterna i mixern tillsammans med 2 dl nytt vatten
Mysig dag men lite trist med vädret. Några skuttade och stångades med de var ändå ganska lugna. Stek i stekpanna med mycket smör på båda sidorna tills de fått fin färg
Innan middagen gav jag mig ut på en löparrunda, det har ju blivit så mycket roligare sen jag köpte pulsklockan, nu kan man ha stenkoll på dagsformen och träna så optimalt som möjligt
Vilken storlek herr Batra föredrar förtäljer inte historien, men att hans farmor skulle vända sig i graven om hon visste att han lagade dom med kött från "heliga kossor" - det vet vi
Min systerson Sixten på besök hos ossVi gick en runda och tittade på kossornamed sina kalvar. Jag har istället för att blogga njutit av värmen och trevligt sällskap och samlat på mig lite gosaker som kommer dyka upp på bloggen så fort jag hinner och med start ikväll
Tar gärna flertalet skopor och geggar ihop med både potatis och kalkon. Hittade en mindre kalkonstek häromdagen och igår åkte den in i ugnen ca 1,5h(japp det gick, in med den precis efter dagis och lite grönsaksstavar till barnen så var alla nöjda och glada kl 18 för middag) och ut kom mört kött och gott spad
böngroddar (helst färska om du kan få tag i detta, annars får du skölja och fräsa upp burkgroddar i ett stekjärn först så att du blir av med så mycket som möjligt av vätskan
Vilken tur att jag tog min löparrunda tidigare idag, så jag slipper ge mig ut i det här vädret. Men vi hade några fantastiska dagar också med stålande solsken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.