Lökdolmar eller lökrullader, vad man vill kalla dem för, fylld lök med god färsblandning. Lökdolmar eller lökrullader, vad man vill kalla dem för, fylld lök med god färsblandning
) Bryn lökdolmarna runt om i margarinet. Stek dessa i margarinetoch servera dem till lökdolmarna. Skala löken och förväll den några minuter i kokande vatten
Lökdolmar med potatismos, rårörda lingon och pressgurkaEtt ganska kul sätt att servera färs på. Lökdolmar4 pers3 stora gula lökar500 gram blandfärssalt och peppar1 ägg2 tsk hackad färsk eller torkad timjan3 dl oxbuljong3 msk flytande honung1 1/2 msk japansk sojaGör så här
Skala löken och skär den grovt i bägge ändar. Koka lökarna tills de mjuknat något. Frigör skalen från varandra och fyll dem med den saltade och pepprade färsen och lägg ett lökskal över som lock
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.