600 g laxfilé. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g laxfilé 1 liter vatten 4 msk salt 2 msk strösocker 2½ dl Kelda® mellangrädde 1 krm svartpeppar 1 dl hackad färsk dill 1 tsk pressad citron 4 msk riven pepparrot färsk dill
Servera laxenmed kokt potatis och pepparrotssås plus lite grönsaker. Lax är nog godaste fisken tycker jag, och det är alltid kul med lite ny såsinspiration
Men nu när det dags för en uppdaterad favorit och det är en laxförrätt/tilltugg. 200 g färsk lax. 1) Blanda vatten och salt, lägg ned laxen och låt rimma i kylskåp i cirka 20 minuter. 2) Blanda majonnäs och soja, smaka av med salt och peppar. 4) Skiva laxen tunt och lägg en bit på varje brödskiva. 200 g färsk lax
Ytterligare en variant på en grov laxtartar men denna gång influerad av det japanska köket. Skippa baconet som är på bilden för soyan levererar tillräckligt med rökighet och sälta
Det är bara ett bevis för hur man kan variera smaken på sin laxmed en ny och rolig kryddblandning. Denna köpte jag på min semester i Halland i sommar, och den gav laxen en jättegod smak
Lax är en favorit på grillen, i alla fall om man lyckas få den perfekt genomstekt utan att den blir torr (det lyckades jag inte riktigt med idag tyvärr)
Gnid in laxenmed en blandning av salt, socker och vitpeppar. Torka av laxen väl och stek den i en torr stekpanna på endast en sida tills den är nästen genomstekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.