Servera laxenmed kokt potatis och pepparrotssås plus lite grönsaker. Lax är nog godaste fisken tycker jag, och det är alltid kul med lite ny såsinspiration
Det är bara ett bevis för hur man kan variera smaken på sin laxmed en ny och rolig kryddblandning. Denna köpte jag på min semester i Halland i sommar, och den gav laxen en jättegod smak
Lax är en favorit på grillen, i alla fall om man lyckas få den perfekt genomstekt utan att den blir torr (det lyckades jag inte riktigt med idag tyvärr)
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Ta ut och tina laxen. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.