Den grönasparrisen är en svensk sommarklassiker. Vit sparris är också god medhollandaise sås. Sparrisen är god att grilla, steka eller koka i lättsaltat vatten
Bryt bort den grova, träiga nedersta delen av sparrisen och skölj sparrisen. Extra gott blir det om man toppar med en eller två hoprullade skivor lufttorkad skinka på varje tallrik och dekorerar slutligen med några blad ruccola
Sparris, både grön och vit är i säsong. Lägg upp sparrismed laxskivor och hollandaisesås. Bryt av det nedersta på sparrisen och koka lätt i saltat vatten
Bryt av den nedersta delen av sparrisen och råstek resten i en het panna med lite olja. Det här är en klassisk lunch när vi är på landet, och eftersom vi alla råkar älska sparris blev det sparris till lunch inte bara en utan två gånger förra helgen
Grönsparris från Stenhuse Gård på Gotland, lite smör, några pinjenötter och paradiset är nära. Ansa sparrisen och skär av topparna, skiva stjälkarna till tunna band med en mandolin eller en potatisskalare
Ansa sparrisen och dela dem på längden. Krydda med salt och chili explosion. Vänd sparrisen i mjöl. Ta upp med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper
På den grönasparrisen är det lätt att bryta av. Skala med potatisskalare bort det hårda skalet på den vita sparrisen, börja strax under knoppen där fjällen slutar
Sparris alltså, finns det någon godare grönsak. Bryt av den träiga delen av sparrisen. En av dess fördelar är helt klart hur bra den passar ihop medhollandaise och sist jag lagade den kombon smaksatte jag hollandaisenmed gräslök, vilket blev mycket mycket gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.