En av favoriterna på gårdagens temadag med franska bakverk blev den franskachokladtårtan. Receptet kommer ursprungligen från Leila, men vi ändrat lite samt lagt till en tryffelglasyr som gjorde tårtan otroligt blank och vacker och såklart väldigt god
Den här tårtan innehöll min favorit kladdkaka eller franskchokladtårta som det så fint heter då det är massor av smält choklad i dem istället för kakao
DAGENS RECEPT 14-10-11CHOKLADTÅRTA MED BANANERNågon gång emellanåt är det skönt att glömma allt vad kalorier heter och njuta av en riktigt smaskig tårta
Ta fram en kopp som rymmer minst 2 dl. Mät upp smöret och smält det i mikron genom att köra på medeleffekt ca 15 sekunder tills minst hälften av smöret smält
FRANSKCHOKLADTÅRTA MED CHOKLADGANACHE, VANILJKRÄM & PISTAGE. Nu gott folk ska ni få dreggla, detta hörrni är den godaste skapelsen jag någonsin satt tänderna i, tror jag gjort tre stycken redan å fler lär det bli
Servera saffranskladdkakan med lingongrädde eller vispad grädde. Jag gräddade min saffranskladdkaka (som syns på dessa bilder) i en form på 24 cm i diameter i exakt 20 minuter och den blev perfekt kladdig. Låt saffranskladdkakan svalna och låt den stå i kylskåp minst 1 timme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.