Torsken får en lätt salt och fastare konsistens, mycket gott. Att rimma fisken före man grillar den är både gott och praktiskt eftersom fisken blir lite fastare i konsistensen
Helgrillad lax med färskpotatis och örtsås, detta var vår huvudrätt på påskafton. Hur man grillar lax har jag visat många gånger här på bloggen tex HÄR och HÄR
) Tips kan vara att ha på lite olja på folien annars innan du lägger på laxen) alternativt kan du dela laxbiten på mitten och föra in två grillstekspadar mellan köttet och skinnet och lyfta över laxen direkt till ett serveringsfat klätt med salladsblad
Rimmad, långrrillad kotlettrad med rub och aprikosglaze. Om jag var tvungen att välja endast ett djur, vars kött jag skulle äta resten av mitt liv, då vore valet enkelt
1 grillad kyckling. Sätt ugnen på 225 grader. Skär kyckling, paprika, purjolök och tomater i bitar. Lägg i allt förutom kycklingen i en ugnsfastform och stek i ugnen ca 10 min
Tillagar man hel laxsida i ugn så blir det något helt annat, läckrare och snyggare. Hel laxsida i ugn under citronpestotäcke 4-5 port. 800-900 g hel laxsida med skinn. 800-900 g hel laxsida med skinn
Glacerad vildsvinsfilé. Ugnspotatis med "crunchy" salvia. Suveränt kött. Vildsvinsfilén blev magiskt god. Först la jag filéerna i en marinad som jag hastade ihop (chilimarinad, soja och en stark sås lämpad för kycklingvingar)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.