En somrig och god potatissalladIngredienser500 gram färskpotatis2 dl gräddfil1/2 dl hackad gräslök1/4 dl hackad dill1 krm svartpepparNågra droppar citronsaftInstruktionerBörja med att skrubba potatisen. 4Dela receptet med dina vänner Tweet Pin It Receptet postades i Potatis, Recept och Gräslök. 1/4 dl hackad dill. 4Dela r
Det vackra vårvädret gör att jag känner mig väldigt sugen på lätt mat som sallader just nu. Ikväll efter en joggingtur blev det en snabb och somrig sallad till middag
När det blev lite kyligare ute (och inne med för den delen) passade jag på att koka ihop denna somriga vitkålssoppa, innehållande bland annat färsk vitkål och färskpotatis
Idag har vi mumsat på denna somriga och fräscha jordgubbspaj. 4 dl florsocker2 äggca 1 dl färskpressad citronsaft (ca 2 stora citroner)75 g smörFyllning och garnering. 4 dl florsocker
1/4 vattenmelon. 1/4 gurka. 1/4 vattenmelon 0,5 dl cashewnötter. 1/4 gurka balsamico vinäger. Under semestern när man har som mest tid kan det nästan verka lite motsägelsefullt att vilja att matlagningen ska vara snabb och enkel, men att vara ute i solsken och må gott både ger och tar på krafterna
Jag hade i ca en deciliter riven vit choklad i grädden också för att få den lite fastare och lät den stå inne i ugnen i 45 minuter istället för trettio. Tryck ut den i en pajform med 24 cm i diameter. Häll grädden över fyllningen i formen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30-45 minuter
Därefter dekoreras den med somriga bär så som hallon, blåbär och eventuell skivad frukt. Tårtbottnen görs av en enkel kaksmet med en bas av mandelmjöl i en 24-cm springform. 4 ägg. 3/4 msk sötningsströ. ca 4 dl grädde. Fördela smeten i en smord och bröad 24-cm springform. 4 ägg. 3/4 msk sötningsströ. ca 4 dl grädde
Ingredienser Portioner. 8-10 bitar 300 g mandelmassa 150 g rumsvarmt smör 3 rumsvarma ägg 2 dl färska hallon smör till formen Till servering 500 g färska jordgubbar 2 dl vispgrädde 1 krm vaniljpulver Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.