Smeta ut önskad mängd färskost på degbiten. Häll önskad mängd rabarberkompott ovanpå färskosten. RabarberpizzaDeg2,5 dl ägg (ca 5 st)25 g jäst490 g starkt vetemjöl (typ vetemjöl special eller liknande)70 g strösocker10 g salt250 g osaltat smör (rums tempererat)1 st vispat ägg (till att pensla briochen med)Blanda ägg, jäst och vetemjöl i en hushållsmaskin och knåda i på låg fart i ca 5 minuter. Ta ut briochdeg och långpanna med vatten och slå på ugnen på 210 grader
Tack och lov är det ingen som lagt rabarber på mina rabarber. Jag har blivit bestulen på så mycket här, i och runt mitt hem, så jag litar inte längre på någon
Jag var ju bara tvungen att prova det direkt och blev såklart sugen på att baka något smarrigt till killarna och eftersom det är rabarbertider svängde jag ihop den här superduperlätta kakan
Häromdagen gjorde jag ett besök på Kåseberga Gårdslam för att köpa färskt lamm direkt från gården. Jag har bestämt mig för att ta reda på mer om mina råvaror och träffa dem och deras producenter för att lära mig så mycket jag kan
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.