Jag provar och provar, bakar och bakar, men hittar inte precis vad jag vill ha. Blanda ingredienserna i en rymlig bunke, täck med plast och ställ på ett lite varmt ställe
Lite ost, skinka, lök och tomat på formfranska räcker gott. Men varförinte ta det ett steg till, göra de mer mättande, använda riktigt schyssta råvaror och lyxa till de lite
Halvera dem och skär också av toppen i varje ända, så de kan ställas i en ugnsfast form. Idag har det verkligen varit en dag, då vi farit runt för att hitta lite nya schyssta inredningsprylar till vårt hem
dra pannan från plattan och låt dem bli varma i såsen. den finns i en mängd olika varianter, men jag (eller snarare vi ) råkar givetvis tycka att just den här kombinationen av ingredienser är godast
Tomatsalsa. Serveras varm eller kall. Min upplevelse är att kikärtorna "torkar ut" röran så jag gör den hellre lite lös än fast, men smaken är som baken så prova dig fram till önskad konsistens
1 helt ägg + 1 äggula (ta två äggulor om de är små ägg)2 dl rapsolja 1 tsk vitvinsvinäger1-2 tsk dijongsenapSalt och vitpepparKnäck äggen i en hög mixer-bunke (sån hög rund ni vet)Häll över oljan och resterande smaksättningar
Släng upp degen på bakbordet och knåda till den, fördela till så många bullar som ni vill ha. Börja med att smula sönder jästen i en skål, värm sedan upp mjölken till ca 37° och häll den i bunken så att jästen löses upp
Rör lite då och då så det inte bränner fast i botten. Har ni ingen vän som skänker er vildsvinskött, så går det precis lika bra med vanlig tamgris (mycket konstigt ord tycker jag, känns som de bor inne i huset då)
Tomatsalsa. Serveras varm eller kall. Min upplevelse är att kikärtorna "torkar ut" röran så jag gör den hellre lite lös än fast, men smaken är som baken så prova dig fram till önskad konsistens
Vilken tur att jag då har den här godingen i kylen, halleda så sagolikt god den här cheese-caken är. Cheesecaken går utmärkt att göra dagen innan, blir nästan bara bättre av att stå och "mogna" i kylen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.