Gräddstuvad lever tillhöstmiddagKycklinglever är väldigtbillig, god och nyttig mat. Det är tyvärr inte så många som äter den idag, men jag tycker det är väldigt gott
Skölj av kycklinglevrarnai kallt vatten och låt rinna av i durkslag. Bryn smör i stekpanna och stek levern i omgångar, salta och peppra, lägg över i gryta
Tärna sidfläsk/bacon och stek knaprigti en het stekpanna. Skiva löken fint. Ansa och dela svamparna i fjärdedelar och stek allt mjukt i stekpannan med baconfettet
Rör ut vetemjölet med lite vatten eller steksky. Blanda alla ingredienserna och låt koka upp. När såsen är i den konsistens du önskar, smaka av och tillsätt eventuellt av med mer gelé, soja eller vinäger
Smält margarinet om du inte har flytande och rör ut vetemjölet så det inte är några klumpar och häll på grädden och mjölken, rör så att det blandas med smörblandningen, smula ner buljongtärningarna och rör ut, smaka av med salt och peppar och soya för både smak och färg
Koka potatisen mjuk. Häll av vattnet och låt ånga av någon minut. Tillsätt smör och olja och grädde. Stöt potatisen med potatisstöt och vispa därefter till ett luftigt mos
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.