500 g kycklingfärs olivolja till stekning 150 g arrabbiatasås på burk 400 g krossade tomater ½ dl ketchup 3 dl creme fraiche ½ dl vatten 250 g färska lasagneplattor 125 g mozzarellaost pinjenötter ½ kruka basilika salt & peppar Servera med en sallad av. 125 g mozzarellaost
4 2 gula lökar 2 morötter 2 vitlöksklyftor 600 g kycklinglårfilé 2 msk olivolja 3 msk tomatpuré 500 g krossade tomater 3 dl vatten 1 hönsbuljongtärning 1 kruka basilika 1 tsk salt 1 krm svartpeppar ca 10 lasagneplattor 250 g mozzarella Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Blanda ned kesonoch smaka av med kryddor. Denna gång blev resultatet som önskat och jag känner nu att jag står för att dela med mig av receptet till allmänheten
Men nu kommer ett jättesmarrigt och enkelt recept på kycklinglasagne. Jag har faktiskt aldrig gjort kycklinglasagne förut, bara vanlig lasagne, men detta blir så otroligt gott så nu kommer jag inte vilja göra någon annan lasagne
Den främsta anledningen till att det tog sådan tid var nog att jag skrivit handlingslistan på tre olika papper och sprang sedan som en tok fram och tillbaka i butiken med mina listor
Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den med det ljumna vattnet. Pensla bröden med lite vatten precis innan du sätter in dem i ugnen, strö över solrosfrön
Toppa medmozzarellaoch pinjenötter. Foto Kirsi Koste Rödbetor ochmozzarellaEn ljuvlig rätt som passar gott till sommarens grillning eller på buffébordet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.