Serveras med en god sallad. Svart eller rött ris från saltåkvarn. Koka riset enligt förpackning. Hej. Detta receptet är en gammal favorit som jag gärna plocka fram under hösten
4 1 rödlök 600 g strimlad kycklingfilé 2 1/2 dl matlagningsgrädde 250 g körsbärstomater Att ha hemma 4 port ris 1 msk olja salt peppar 1/2 dl chilisås 1 dl mjölk 1 tsk timjan Lägg till i inköpslistan
En kycklinggryta som alla gillade. Servera grytan medris och vitkål. Receptet kommer från boken "Klaras goda GI-dagar", men är lite omgjort med utgångsunkt i vad jag hade hemma kyl och frys
Servera medris och sallad. Krydda och bryn kycklingen i en stekpanna med smör. ris. Låt paprikan, purjolöken och zucchinin fräsa med kycklingen ett par minuter
Garnera med färsk koriander och strimlat limeskal och servera med kokt jasminris. Dela ostronskivlingen i bitar och stek den i en stekpanna med matfett tills den får färg
Servera medris och en god sallad. Smaka av med peppar och eventuellt salt. Alternativt kan man ta 2 dl grädde och 3 dl vatten, men då bör man reda med lite mjöl. Alternativt kan man ta 2 dl grädde och 3 dl vatten, men då bör man reda med lite mjöl
Riset ska koka i buljong och gärna med olja. Eentligen är det så här man gör ris i hela mellanöstern. Man kryddar också och sen kan man gärna blanda i saker i riset, typ linser eller rostade nudlar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.